Moms Postnord se – så gör du för att betala moms & tullavgifter till genom Postnord!

Moms Postnord se fejk  – så vet du ifall aviseringen är riktig eller falsk och att det är fråga om ett fake eller bluff-sms och mejl!

Har du fått ett sms eller mejl om en paketleverans med en länk till moms.postnord.se och en betalningsuppmaning? Är länken moms.postnord.se fejk? Är du orolig att det fråga om ett bluff-sms eller bluff-mejl? Här går vi igenom hur du märker att det är fråga om en bluff och en fejk länk.

Har du fått ett sms från ett okänt mobilnummer med ett meddelande om att Postnord ej kunde leverera ditt paket och du behöver lämna ytterligare uppgifter eller att du du uppmanas klicka på en länk för att betala en fraktavgift för ditt paket så ska du tänka till en extra gång innan du gör något. Klicka aldrig på några länkar i sms och mejl förrän du bekräftat äktheten i sms:et eller mejlet.

I det flesta fall vill bedragarna komma åt dina personuppgifter och bankuppgifter. I bluff-sms:en finns alltid en länk som ska se ut som den går till en sida som hanteras av Postnord eller postföretaget, men som egentligen är en sida som vill lura dig att lämna ifrån dig personuppgifter och bankuppgifter.

Så upptäcker du ifall Moms Postnord se sms:et är fejk och bluff

En viktigt sak att tänka på är att Postnord normalt inte skickar inte sms och mejl om att man ska betala för sina försändelser och paket.

Ett undantag är ifall det handlar om att man ska betala tull eller skatt, men då ska länken i smset eller mejlet alltid gå till Postnords officiella sidor postnord.se eller postnord.com.

Två vanligaste felen i moms Postnord se bluff-sms

Saknar meddelandet i mejlet eller sms:et å, ä och ö så är det oftast fråga om en bluff. Om länken i smset eller mejlet inte innehåller postnord.se eller postnord.com så är länken fejk och det handlar om en bluff. Även om länken innehåller postnord.se eller postnord.com så är det oftast fråga om en bluff. Längre ned förklarar vi hur du upptäcker ifall länken är fejk. 

Nedan kan du se två exempel på dåliga moms Postnord se bluff sms som innehåller de två vanligaste felen Postnord bluff-sms brukar innehålla, nämligen att å, ä, ö saknas och att länktexterna säger något helt annat än postnord.se eller postnord.com.

moms postnord se fejk

Längre ned så hittar du exempel på ett bra Postnord bluff sms och där förklarar vi hur du upptäcker att det är fråga om bluff.

Exempel på bra moms Postnord se bluff-sms

Postnord bluff smsSå här kan ett bra moms Postnord se bluff-sms se ut. Här har bedragarna skrivit ett meddelande med en korrekt stavning där även å, ä och ö finns i meddelandet. Vidare så ser länken ser ut att vara från postnord.se då den innehåller moms.postnord.se

Låt dig inte luras av välskrivna meddelanden som innehåller postnord.se och postnord.com. Dessa är riktigt bra bluff-sms.

Länken som ser ut att gå till postnord.se är bluff och leder inte till postnord.se eller postnord.com som är de officiella Postnord webbsidorna. En oerfaren person och ett otränad öga kan ganska lätt falla för dessa välgjorda bluff-sms som får alltför många att klicka på länken. Risken är överhängande ifall man väntar på en paketleverans. Det som gör att många klickar på länken är just själva länken som innehåller moms.postnord.se.

Länken gör Postnord bluff sms trovärdigt

Det som gör sms:et trovärdigt utöver att meddelandet är rättstavat är själva länken https://moms.postnord.se/UE494303295CN/90587.

Länken innehåller moms.postnord.se och många tror att den leder till Postnord webbsida. Hade den riktiga länken varit https://moms.postnord.se/UE494303295CN/90587 så hade den gått till Postnords officiella momssida då Postnord har gjort så att alla länkar till https://moms.postnord.se går till deras officiella portal där kan man kan utse Postnord till postombud och betala tullavgifter https://portal.postnord.com/betalamoms/.

Länktexten säger en sak men länken leder till en helt annan plats

Nu för tiden så kan man få en länk att se ut hur som helst då man har möjlighet att skriva en sak som länktext och ange en länkadress till ett mål som inte har något att göra med det  länktexten säger.

Om vi utgår ifrån blufflänken i ovanstående exemplet. Det man ser är länktexten (https://moms.postnord.se/UE494303295CN/90587) och inte själva länken eller målet som döljer sig bakom länktexten. Många tror att det man ser är också själva målet för länken, men så är det inte. Nedan förklarar vi skillnaden mellan länktext och länkmål och hur du upptäcker att dessa skiljer sig från varandra och länkmålet inte är det länktexten säger.

Så upptäcker du att en Postnord länk är bluff

Här kan du se hur vi har använt oss av bedragarnas länktext (https://moms.postnord.se/UE494303295CN/90587) och angett länkmål som inte har något med moms Postnord se att göra – vi har använt oss av länkmålet https://dettaarenblufflank.se som inte finns.

Ett sätt att upptäcka ifall länktext och länkmål är bluff är att genom ställa sig på länken. När man ställer sig på länken så syns den riktiga länken, dvs målet för själva länken.

Du kan prova själv att ställa musen på länken nedan så ser du hur det ser ut:

https://moms.postnord.se/UE494303295CN/90587

Så ser den Postnords sida ut för dig som vill utse PostNord till tullombud och betala eventuella avgifter

På Postnords officiella sida så kan du utse PostNord till direkt tullombud och betala moms, deklarationsavgift och tull för momsdeklaration för din försändelse. Gå in på portal.postnord.com/betalamoms, där fyller du i ditt försändelsenummer och postnummer. Därefter kan du välja betalsätt.

moms postnord se betala moms

För dig som vill till riktiga moms Postnord se kan göra det genom att klicka på följande länk: portal.postnord.com/betalamoms

This entry was posted in Moms. Bookmark the permalink.